Search
Utorak, 17. Juli 2018.
  • :
  • :

Fenan Salčinović uoči Radnika: Dolazi nam u ovome trenutku možda i najgori protivnik

Nogometaši Čelika u nedjelju će u Zenici dočekati Radnik iz Bijeljine. Zeničani imaju imperativ pozitivnog rezultata, a to će biti svakako teško ostvariti protiv Radnika, koji nakon tri kola nema poraza. Prošle sezone ekipa iz Bijeljine je slavila na Bilinom polju, ali se u redovima domaćina nadaju da se takav scenarij neće desiti u nedjelju.

Šef struke Kemal Hafizović za ovu utakmicu na raspolaganju će imati Fenana Salčinovića, koji se odlučio ostati u Čeliku, te pomoći mladoj ekipi da eventualno opstane u Premijer ligi. Iako nespreman u nedjelju će zauzeti svoje mjesto u ekipi, te se na kraju nada najboljem.

„Kada je u pitanju ekipa Radnika, mislim da nam u ovome trenutku dolazi najgora moguća ekipa, nije ovo nikakav alibi. Znam njihovog trenera, igrao sam s njim, poznajem dosta igrača i stvarno su dobra ekipa. Mi ćemo dati sve od sebe, igrački smo malo jači, pojačali smo se u odbrani s Kazazićem, imamo u napadu Kouadia, nadamo se da će nekome u nedjelju pobjeći i postići gol. Očekuje nas teška utakmica, ali dat ćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat“ ističe Salčinović.

Iako nije prošao pripreme u nedjelju će početi utakmicu

„Radim s ekipom sedam-osam dana sigurno da je to malo. Takva je situacija da nemamo izbora, ja ću dati svoj maksimum na terenu koliko mognem, naravno da se osvoje bodovi to je najbitnije. Radnik je odlična ekipa, oni igraju lopte, ne nabijaju, mi imamo mladu i poletnu ekipu, morat ćemo biti bliže njihovim igračima ako želimo napraviti nešto. Ja nemam riječi da dva ljeta ovako ekipa da se raspe, ne mogu da vjerujem kako ljudi razmišljaju. Mi smo jedina ekipa od Premijer lige do Druge lige, koja četiri mjeseca nismo dobili platu, opet ovi momci igraju i bacaju se na glavu. Ja se zahvaljujem momcima, koji može se kazati džaba igraju za Čelik, skidam im kapu“ kazao je Salčinović.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *