Search
Ponedjeljak, 22. Oktobar 2018.
  • :
  • :

Ermin Bajrić naslijedio Mahmuta Obralića na klupi RK Maglaj

Nakon što je dosadašnjem treneru seniorske ekipe, Mahmutu Maši Obraliću, istekla dogovorena saradnja krajem 2017. godine, Upravni odbor je imenovao Komisiju za izbor novog trenera seniorske ekipe, koja je odmah obavila razgovore, te dobila potvrdan odgovor.

Ermin Bajrić bivši je igrač Rukometnog kluba Maglaj. Rođen je 09.11. 1983. godine i rukometom se bavi od svoje 12. godine. Cijelu sportsku karijeru je proveo u RK „Maglaj“, gdje je prošao sve kategorije (pioniri, kadeti, juniori i seniori). Kroz svoj igrački period u klubu je stekao status kapitena, vođe na terenu, uzora mladim igračima, a dugi niz godina je bio i ostao „ljubimac“ maglajske publike. Više od 10 godina se bavi trenerskim poslom, a sa selekcijama 1994. i mlađi, 1996. i mlađi, 1998. i mlađi, te 2000. i mlađi je osvajao mnogobrojne državne, turnirske i ligaške medalje. Bio je desna ruka trenera Obralića, te svoj trenerski put učio od njega, kako kroz seniorski tim, tako i kroz Školu rukometa.

Protekle dvije godine uspješno je radio kao pomoćnik treneru Maši, te kao glavni trener selekcija 2000. i mlađi i 2002. i mlađi pri Školi rukometa RK „Maglaj“. Pored sjajnog rada u klubu, Bajrić je od kraja prošle godine jedan od trenera u reprezentaciji BiH (selekcija 2004. i mlađi). Smatra se jednim od najtrofejnijih trenera Škole rukometa RK „Maglaj“ u novijem dobu i jedna od igračkih legendi maglajskog kluba.

Pročitajte više na: http://sport1.ba/musko-rukometno-prvenstvo/rukometasi-maglaja-dobili-novog-trenera/106208
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *