Search
Petak, 19. Oktobar 2018.
  • :
  • :

Emir Šahinović-Bubi osvojio titulu prvaka 1.lige sa Slogom i “rekao” zbogom rukometu

Emir Šahinović iz drugog je puta odlučio reći kraj. Ponajbolji igrač Premijer lige svih vremena BiH i bivši reprezentativac naše zemlje u Gornjem Vakufu je došao do posljednje stanice.

“Kolektiv MRK Sloga zajedno sa svojim vjernim navijačima zahvaljuje se doktoru rukometa Emiru Šahinoviću Bubiju za sve što je uradio za naš klub u protekloj sezoni, a uradio je mnogo.

Emir se odlučio oprostiti od aktivnog igranja rukometa a osvajanjem titule u Prvoj ligi FBiH sa našim klubom oprostio se onako kako je i navikao – pobjedom. Vrata našeg kluba uvijek će biti otvorena za čovjeka koji je u ekipu unio dozu patriotizma, želje i volje za pobjedom i pokazao kako se bori da bi se ostvario zacrtani cilj ka kojem smo težili… Sretno Bubi!”, stoji u oproštajnoj poruci koju je Sloga poslala putem društvenih mreža.

Šahinović je imao zaista veliku karijeru, a u poznim igračkim godinama uvijek je bio spreman pomagati ekipama kojima je nedostajalo iskustva. Najljepše godine proveo je u sarajevskoj Bosni, a igrao je još za Prato, Conversano, Bosnu Visoko, Konjuh, Čelik…
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *