Search
Utorak, 17. Juli 2018.
  • :
  • :

Duško Vujošević pred duel sa Švedskom: Za pobjedu nam treba sinergija između navijača i igrača

Bh. košarkaška reprezentacija sutra navečer u Zenici igra još jednu važnu utakmicu pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Nakon pobjeda nad Slovačkom i Armenijom u Sarajevu, u Zenici će naši košarkaši odmjeriti snage sa Švedskom, od koje su poraženi u prvom kolu.

“Znamo svi da je svaki meč jako značajan. Sve ekipe koje su igrale na domaćem terenu u grupi su dobijale i bit će prvi u grupi onaj ko ostvari pobjedu na gostujućem terenu. Švedska ima ozbiljan sastav, nekoliko igrača koji igraju u profesionalnoj evropskoj košarci i u svakom slučaju za naš tim je vrlo ozbiljan protivnik. Također, na neki način važnost utakmice će biti dodatni teret koji ćemo morati na najboli način iskoristimo”, rekao je Vujošević.

“Švedska ima vrlo tačne informacije o našem individualnom i timskom kvalitetu. Sigurno i našim igračima neće faliti informacija o njima. Mada, mislim da neće informacije presuditi već želja. Ja bih na ovaj način pozvao sve ljubitelje košarke iz Zenice, a i šire, da ispune halu i da u ovom jako bitnom momentu budu uz nas”.

“Bila je rasprava o cijeni ulaznica, ali angažovanost naših momaka sigurno treba da sve motiviše da dođu ukoliko mogu da izdvoje 5 KM. Moramo imati sinergiju između navijača i publike, kao što je bilo u Skenderiji protiv Armenije”, zaključio je Vujošević.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *