Search
Petak, 19. Oktobar 2018.
  • :
  • :

Dobar posao RK Maglaj: Nakon Bajrića i Memiševića, produžili i Mutapčić, Bašić, Bajraktarević…

Rukometni klub Maglaj, kao što dolikuje iole ozbiljnim sportskim kolektivima počeo je s rješavanjem igračke križaljke na vrijeme. Nakon što je ugovor s klubom produžio trener Ermin Bajrić koji će ekipu nakon solidne polusezone voditi i u narednoj, prioritet kluba bio je produžiti saardnju sa osvajačem srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru, nekadašnjim reprezentativcem ove zemlje, Eldarom Memiševićem.

Nakon njega, Maglaj je produžio ugovore sa Kenanom Mutapčićem koji je godinama jedan od najiskusnijih i najboljih maglajskih rukometaša, ali i jedan od miljenika maglajskih navijača. Mutapčić je i poput Memiševića produžio saradnju sa RK „Maglaj“ na još jednu sezonu.

Haris Bašić, Zavidovićanin, koji je pred početak protekle sezone došao u naš klub, potpisao je također ugovor na još jednu godinu i ostat će dio ekipe i za sezonu 2018/2019.

Emir Bajraktarević, jedan je od izdanaka Škole rukometa RK „Maglaj“ protekle dvije sezone je nastupao za RK „Žepče“, a od sljedeće sezone se vraća u svoj matični klub.

Jučer pak produžena je saradnja ili su potpisani ugovori sa još maglajskih rukometaša: Alenom Ridžalom, Damirom Kadrićem, Adijem Kujrićem, Amarom Hasićem i Maidom Džanbegovićem.

“Rukometni klub Maglaj će sljedeće godine mnogo polagati u svoje mlade talentovane rukometaše, kojima želimo mnogo sreće i sportskog uspjeha”, saopćili su iz kluba kojim od 6. juna predsjedava Braco Bradarić.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *