Search
Petak, 20. April 2018.
  • :
  • :

Čelik sedam utakmica bez pobjede: Jusufbegović: Preuzimam odgovornost, ali vjerujem da možemo opstati u ligi

Nogometaši Čelika ponovo su razočarali svoje navijače, više od 4.000 gledatelja na Bilinom polju danas nije moglo biti zadovoljno igrom svojih ljubimaca, ali ni konačnim rezultatom. Na ruku Zeničanima nisu išli ni ostali rezultati, tako da su trenutno na osam bodova zaostatka za Metallegheom i nalaze se u veoma teškoj situaciji.
Čelik je bez pobjede sedam utakmica, a posljednji puta su ubilježili tri boda 6.novembra kada su u Zenici pobijedili Olimpic, nakon toga Čelik je zabilježio tri poraza i četiri remija. Nakon utakmice rezultatom nije bio zadovoljan ni trener domaće ekipe, ali koji još uvijek vjeruje da njegovi igrači mogu izboriti opstanak.
“Pod velikim pritiskom smo ušli u utakmicu, vidjelo se to na terenu, rano smo primili gol što nas je šokiralo. Sreća brzo smo se vratili golom Pezera, međutim nismo na najbolji mogući način kontrolisali utakmicu. Drugo poluvrijeme smo otvorili jako dobro, stvorili dvije-tri kvalitetne prilike i mislim da smo tada trebali postići gol kako bi utakmicu usmjerili na svoju stranu. Primili smo gol iz jedne banalne greške, umjesto da izbijemo loptu u aut mi se poigravamo, ali ne mogu Jurkoviću ništa da zamjerim. Dvije izmjene smo napravili prinudno, teško nam je bilo vratiti se u utakmicu, ali smo uspjeli golom Stokića. Ipak nismo imali snage, da okrenemo utakmicu u svoju korist. Generalno nedostajalo je kondicije u toj završnoj fazi utakmice” istakao je Jusufbegović.
Trener preuzima odgovordnost, ali i dalje vjeruje u svoje igrače da mogu opstati u ligi.
“Jedini koji preuzima odgovornost sam ja, prema tome ja stojim iza svojih igrača. Ja ništa njima ne zamjeram, oni u ovom trenutku pružaju onoliko koliko mogu. Plaćamo ceh kasnije selekcije igrača i njihovog kasnijeg ulaska u priprema, to se vidi na njima, jedini ja preuzimam odgovornost i stojim iza toga. Naravno da Čelik treba da počne da pobjeđuje, još je puno bodova u igri, ne treba se predavati. Jasno je da dokad postoji opcija da možemo opstati treba igrati, treba podići formu, sve je moguće i smatram ipak da Čelik može opstati u ligi” kazao je Jusufbegović.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *