Search
Utorak, 23. Oktobar 2018.
  • :
  • :

Armel Mujaković najbolji trener, Armin Avdibegović najbolji igrač sezone u A1 ligi za košarkaše

Laskavu titulu trenera i igrača godine “A1 Lige”, ponjeli su naši “Čelični” momci, Armel Mujaković i kapiten Armin Avdibegović.

Naime, Chris Mathieu, dugogodišnji sportski novinar na stranici Euro basket, osvrno se na proteklu takmičarsku sezonu “A1 Lige”, te napisao kratak rezime iste.

Titulu trenera i igrača godine “dodjelio” je “Čelikovom” treneru Armelu Mujakoviću i “Čelikovim” kapitenu Arminu Avdibegoviću.

U nastavku pročitajte izdvojeni i prevedeni dio teksta novinara Chris Mathieu, a kompletan rezime “Lige”, koju je napisao, potražite na http://www.eurobasket.com/…/Bosnian-A1-League-Recap-and-Awa…

Rekapitulacija bosanske “A1 lige” i ostvarene nagrade!

Uzbudljiva sezona je završila sa zanimljivom finalnom serijom “Čelika” iako je “Gradina” očajnički željela da se plasira u Prvenstvo BiH.

Bila je to sezona puna dobrog duha i odlično finale sa “Gradinom” na kraju sezone.

Igrač godine: Armin Avdibegović, zaslužuje ovo mjesto. Ekipa je sastavljena u zadnji tren prije početka sezone i izgledalo je da će ista biti na dnu tabele.
Armin je uradio sve, što je bilo potrebno, dodao iskustvo ovoj veoma mladoj ekipi. Bio odličan oslonac za ekipu poput međunarodnih internacionalnih igrača.

Trener godine: Armel Mujaković zaslužuje sve pohvale za ostvareno čudo u Zenici ove sezone.
Vodio je ekipu bez gotovo ikakvog budžeta koja je danima prije početka sezone čekala da se sastavi lista igrača te je u potpunosti bio promijenjen sastav tima u odnosu na prethodnu sezonu.
Hasan Rikalo (trener Radničkog) zaslužuje da bude spomenut za očuvanje tima nakon gubitka igrača Noviana Cherry-ja, ali Armel ga je nadmašio na kraju, jer je on premašio sva očekivanja od ove košarkaške sezone u Zenici.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *