Search
Petak, 22. Juni 2018.
  • :
  • :

Amar Sokolar odbojkaški reprezentativac Katara iz Olova

Amar Sokolar je mladić iz Olova rođen 1997.godine koji je prije nekoliko godina počeo trenirati odbojku u olovskom OK „Olovo“. Kada je imao samo 15 godina odnosno 2012.godine odlazi u Katar tačnije Dohu ,gdje je započeo je njegov put prema uspjehu.Amar je ispričao kako je sve počelo.

“Po preporuci prijatelja Busnov Aldina ,otišao sam u Brčko na probni trening.Tamo su dolazili treneri i menadžeri iz Katara čiji je cilj bio da pronađu mlade talente .Otišao sam s roditeljima , odradio probni trening da bi nakon 7 dana dobio poziv za odlazak u Qatar. Uz podršku roditelja i sa svojim talentom , otišao sam i zaigrao za klub „El Jaish“sports club ,sa svojih 15 godina. Nakon par mjeseci dobio sam sportsko državljanstvo i zaigrao za reprezentaciju Katara”kaže Amar.

Na naše pitanje kako je podnio razdvajanje od porodice Amar kaže;

“Nije bilo jednostavno razdvojiti se od porodice i mojih najbližih , ali tu šansu nisam želio propustiti . Ovdje mi je prelijepo , prezadovoljan sam , ljudi koji se bave ovim poslom mnogo cijene rad i trud i poštovan sam od svih . Zemlja je uređena i sve je isplanirano.Govorim engleski jezik , a arapski tek savladavam”

Kakvi su tvoji planovi za budućnost ?

“Namjeravam ostati u zemlji koja mi je sve dala ,svoje roditelje i brata pozvati i živjeti zajedno s njima .U najkraćem svoju budućnost i budućnost svojih najbližih vidim u toj zemlji. Dobio sam priznanje za nesebičan rad i trud od svog kluba , kažu da sam prvi iz tog kluba koji je dobio to priznanje . Najvažnije mi je da sam voljen i cijenjen u klubu i velika mi je čast predstavljati tu zemlju i u dresu reprezentacije Katara”.

Za veoma kratko vrijeme sa svojim klubom si već postigao zapažen uspjeh?

“Mogu da spomenem dvije osvojene srebrene medalje,jedna iz Lige a druga s Arapskog takmičenja. Na naše pitanje kako je sada i na čemu je fokusiran Amar kaže? -Ono što mi preostaje sad su dva Kupa gdje se nadamo najboljim rezultatima kazao je Amar.

Ovom sjajnom momku koji je ponos prije svega svoje porodice,prijatelja a potom svih nas i grada Olova želimo puno sreće,zdravlja i osvojenih trofeja.Njegova životna priča može biti primjer svima koji imaju snove i žele ih ostvariti da uz malo sreće i puno rada sve je moguće.

Radio Olovo
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *