Search
Ponedjeljak, 22. Oktobar 2018.
  • :
  • :

AK “Zenica” u muškoj i AK “Sarajevo” u ženskoj konkurenciji ekipni prvaci BiH (FOTO)

Danas je u Zenici održano ekipno prvenstvo BiH u atletici za muškarce i žene. Na kraju očekivano u muškoj konkurenciji AK “Zenica” odbranio je naslov prvaka, dok je u ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojio AK “Sarajevo”.

Muška ekipa atletskog kluba Zenica odbranila je titulu prvaka u seniorskoj konkurenciji.Seniori atletskog kluba Zenica bili su prvi s 49 bodova, ispred Borca s 34 i Novog grada s 27 bodova.Četvrto mjesto u muškoj konkurenciji zauzela je Sloboda Tehnograd s 20 bodova.

Zeničani su nastupili u najjačem sastavu i bez većih problema uspjeli su odbraniti titulu prvaka.Važne pobjede za svoj klub ostvarili su:Eldar Dautović na 110 m s preponama i 3000 m .Samir Hodžić bio je prvi u skoku vis, Sedin Heco u dalju i troskoku, Faris Kobilica osvojio je prvo mjesto na 3000 metara, Mesud Selimović u kladivu, Abedin Mujezinović na 800 m i Amel Tuka na 400 m .Najbolji bh. atletičar nastupio je i na 100 m gdje je bio drugi. Prvi je bio i Dejan Mileusnić u bacanju koplja, dok je Mesud Pezer zauzeo drugo mjesto u bacanju kugle. Uvjerljivo najbrža bila je zenička štafeta 4×100 metara u sastavu: Šabić, Mujezinović, Aščerić i Tuka.

U ženskoj konkurenciji titulu prvaka osvojila je ekipa atletskog kluba Sarajevo.Zeničke atletičarke bile su četvrte u generalnom poretku. Dobar nastup na ekipnom prvenstvu imale su: Mediha Salkić u bacanju kugle, Melisa Zukan u kladivu, Amila Kahriman na 3000 m i Amina Mehić na 3000 m.

Nakon završetka ekipnog prvenstva izjavu za SportSport.ba dao je i najbolji bh. atletičar Amel Tuka.

“Jutros sam saznao da ću trčati i na 100 metara, bio sam malo uzbuđen, malo je bilo i neobično, ali eto na kraju bio sam drugi i zadovoljan sam vremenom. Išao sam lagano i na 400 metara, bilo je bitno samo da budem prvi, kako bi donio ekipi maksimalan broj bodova, kako bi ekipa odbranila titulu prvaka BiH. Završili smo sezonu na pravi mogući način, sada ide pauza, pa onda pripreme za dvoranu”, ističe Tuka.

Amel neće puno odmarati, te u narednoj sezoni želi da bude mnogo bolji

“Zbog povrede koju sam imao čitav juni mjesec nisam puno trenirao, zato neću sada puno odmarati, nekih 10-tak dana. Odmah tako nastavljam pripreme za narednu sezonu, osjećam se dobro ovdje i jedva čekam pripreme za novu sezonu, s puno više pažnje. Treba više da slušam svoje tijelo, znam gdje sam griješio, srčan sam, ali treba stati na loptu, tako da ne bih doživio povredu. Vidjet ćemo u narednoj sezoni šta će biti, nadam se da će biti bolja nego prethodna”, kazao je Tuka.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *