Search
Petak, 22. Juni 2018.
  • :
  • :

Adnan Nuhagić podnio ostavku na mjesto direktora NK Čelik

Nakon što je klub promijenio šefa struke, te će do kraja sezone umjesto Nedima Jusufbegovića, ekipu voditi Boris Pavić, danas je klub ostao i bez direktora kluba. Dosadašnji direktor Adnan Nuhagić podnio je ostavku.  Iz kluba s Bilinoh polja pozivaju sve ambiciozne poslovne ljude iz grada koji su spremni vršiti dužnost vršioca dužnosti direktora do ljeta da se obrate klubu i dostave svoje biografije u narednih pet radnih dana koje će Upravni odbor razmatrati, te odabrati najsposobnijeg od njih. Tekst konkursa za v.d. direktora će biti objavljen na klupskoj web stranici i na svim društvenim mrežama pod kontrolom kluba. Zvanični konkurs za profesionalne pozicije u klubu kojim će se prekinuti praksa vršioca dužnosti će biti proveden na ljeto, kako je to i utvrđeno novim statutom kluba.

Adnan Nuhagić, v.d. direktora Čelika

Adnana Nuhagića je u klub doveo bivši predsjednik Senad Sarajlić, iako ovaj nikada nije imao veze ni sa kakvim sportom, naprotiv bio je zaposlen kao rukoovodilac jedne od pekara u Zenici. Njemu se prepisiju mnoge nepravilnosti, posebno glede registracije igrača. Ljetos nije uspio registrovati Fedora Predragovića, koji je potpisao ugovor s Čelikom, ali nikada nije zaigrao na Bilinom polju. Najnoviji kiks jeste riješavanje papirologije glede nastupa Joce Stokića, što je kap koja je prelila čašu na kraju.
Klupsko rukovodstvo će aktivno raditi na tome da navedene promjene ne destabiliziraju klupsko poslovanje, već naprotiv – da omoguće klubu što efektivnije i efikasnije ostvarenje zacrtanih sportskih, finansijskih i administrativnih ciljeva. S Bilinog polja mole sve naše navijače da u ovim teškim trenucima ostanu podrška novom projektu Čelika, te da u još većem obimu nastave s učlanjenjem i posjetama utakmica jedinog kluba – jaki kao Čelik!

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *